Spoštovane občanke in občani,

obveščamo vas, da bomo tudi v Zgornjesavinjski dolini izvajali množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi na SARS-CoV-2. 

 

Testiranja bodo potekala v naslednjih terminih in na sledečih lokacijah:

PONEDELJEK, 11.01.
Luče/Solčava                     09.00 – 10.00     NOVA ŠPORTNA DVORANA LUČE
Ljubno                                 11.00 – 12.00     KULTURNI DOM
Gornji Grad                        13.00 – 14.00     NOVI OBČINSKI PROSTORI, Kocbekova 23, Gornji Grad 

TOREK 12.01.
Rečica ob Savinji              09.00 – 10.00     OSNOVNA ŠOLA Rečica ob Savinji
Nazarje                                11.00 – 12.00     DOM KULTURE
Mozirje                               13.00 – 14.00     ŠPORTNA DVORANA pri Osnovni šoli Mozirje

Na odvzem brisa se ni potrebno posebej naročati, prav tako lokacije niso omejene samo za prebivalce občine lokacije (prebivalci Zgornjesavinjske doline se lahko udeležite testiranja na katerikoli lokaciji).

S seboj morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja ter številko mobilnega telefona, na katerega boste s SMS obveščeni o rezultatu testiranja (najkasneje v času dveh ur).

Poleg množičnega testiranja v navedenih terminih je možno brezplačno opraviti hitri test tudi VSAK DELOVNI DAN med 7.45 in 8.00 uro pred ZP Nazarje (po sistemu »drive-in«; pripeljete se z avtomobilom in v njem počakate na odvzem, ki se izvaja pod nadstreškom). Zaželjeno je, da se na test naročite po mailu covid@zszd.si ali na telefon 03 83 92 430 med 8.00 in 14.00 uro.

Če bo test pozitiven, se nemudoma izolirajte in obvestite svojega izbranega zdravnika.

Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste čez dve uri že lahko pozitivni. Še naprej upoštevajte vsa priporočila za preprečevanje širjenja okužbe. Pri čakanju na odvzem brisa ves čas vzdržujte medosebno razdaljo vsaj  2 metra in nosite masko.

Pogoj za udeležbo na testiranju, da ste zdravi, brez znakov akutne okužbe dihal ali prebavil. V primeru bolezenskih znakov pokličite ambulanto svojega izbranega ali dežurnega zdravnika.

Občina Gornji Grad
Občina Ljubno
Občina Luče
Občina Mozirje
Občina Nazarje
Občina Rečica
Občina Solčava
Zgornjesavinjski ZD Nazarje